Hoe kun je meedoen?

Zet je team een dag in het zonnetje

De naam zegt het al: het TEAMING FESTIVAL is een dag waarin jij en je team centraal staan. Samen met je team volg je de plenaire gedeeltes. In break-out sessies neem je in je eigen ruimte je eigen team onder de loep. Door middel van een heuse Team APK. Daarnaast kun je via een speciale route een keur aan workshops bezoeken. Of je kunt desgewenst met anderen die even enthousiast zijn als jij meedoen aan een challenge: een ware meesterproef op het gebied van TEAMING (wees niet bang er is voor professionele begeleiding gezorgd).

Voordat we het vergeten: je gaat niet met lege handen naar huis. Aan de hand van het Teamcanvas bepaal je concrete acties om vanaf morgen mee aan de slag te gaan. Om tenslotte na een spetterende eindverrassing met een hoofd vol ervaringen en ideeën weer huiswaarts te keren.

‘Teams waarin mensen presteren en floreren omdat ze gezien, gehoord en gewaardeerd worden’.

Teams zijn het kloppend hart van organisaties. Volgens de laatste onderzoeksgegevens werkt momenteel 94% van alle mensen in teams. In meervoud, want de meerderheid werkt in meerdere teams tegelijkertijd. Teams zijn niet alleen  belangrijker, maar ook dynamischer geworden. We werken steeds vaker in vloeibare pop-up teams. Dat gaat lang niet altijd goed. Ongeveer 80% van alle teams presteert beneden verwachting…

Dat is het slechte nieuws. Het hoopvolle nieuws is dat onderzoekers van Google vijf jaar geleden de code van succesvolle teams wisten te kraken. De conclusie van de onderzoekers: als je de juiste aandacht aan teams geeft, kunnen deze veel beter presteren dan meestal het geval is. Zonder dat het tot ongezonde stress leidt. Integendeel, buitengewoon presterende teams blijken te bestaan uit mensen die floreren.

Het geheim van die gekraakte code? Tijdens het TEAMING FESTIVAL leer je hem kennen. Hier verklappen we je alvast dat het niet zozeer zit in WAT je team doet of WIE er in je team zit, maar vooral in de manier HOE in het team wordt samengewerkt. Dat is de kracht van HOE. En die kracht leer je kennen. In een dag!

Gaat het dan alleen om het aanleren van manieren om beter met elkaar om te gaan? Gelukkig niet. Tijdens de dag is er voldoende gelegenheid om met je teamgenoten in gesprek te gaan en om anderen te ontmoeten. Op energieke, maar tegelijkertijd ongedwongen en speelse manier. Ben je een échte doener en kun je moeilijk stilzitten? Geen nood, dan kun je je tanden stukbijten op een van de challenges die aan je worden voorgelegd.